Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Maib devine partener al inițiativei She's Next Empowered by Visa în Moldova

Maib devine partener al inițiativei She's Next Empowered by Visa în Moldova Sursa foto: maib.md

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, și Visa, unul dintre liderii mondiali în plățile digitale, anunță despre parteneriatul în cadrul inițiativei globale She's Next Empowered by Visa în Moldova. Programul este desfășurat de Visa la nivel internațional, scopul inițiativei fiind susținerea femeilor antreprenoare și dezvoltarea oportunităților pentru afacerile la feminin.

În cadrul primei etape a inițiativei „She's Next Empowered by Visa în Moldova, desfășurate de Visa în parteneriat cu maib, XY Partners și EFSE, a fost lansat programul de mentoring și educație XY Women Accelerator II și programul de educație online, pe platforma comunității digitale She’s Next. Scopul acestora este de a oferi femeilor antreprenoare acces la programe de educație, mentorat, crearea de oportunități de noi parteneriate prin networking de calitate. Pentru înregistrări în program, click aici.

Svetlana Chyrva, Vicepreședinte Visa și Manageră Regională pentru Ucraina și Moldova:

„She's Next Empowered by Visa este o inițiativă globală care promovează femeile antreprenoare din întreaga lume. Visa, prin acest program, împuternicește femeile să-și construiască și să-și dezvolte afacerile. Oricât de mici sunt aceste companii, acestea sunt cruciale și acționează ca angajatori importanți și contribuitori la economia locală”.

 

Aliona Stratan, Prim-vicepreședintă maib:

„Suntem încântați să fim parte a inițiativei „She's Next Empowered by Visa in Moldova”, să creăm oportunități și să inspirăm femeile să se lanseze în afaceri, să-și dezvolte afacerile și să își crească valoarea. Personal și cu întreaga echipă maib vom contribui la susținerea antreprenoarelor prin produse și servicii bancare comode, acces la programe de finanțare în condiții atractive, sprijin și mentorat.”

Andrii Glevatskyi, Vicepreședinte maib, responsabil de diviziunea Business Banking:

„Printre companiile pe care le deservim la maib, cota celor administrate de femei are o creștere îmbucurătoare. Dacă în 2004 constituia aproximativ 9%, în 2023 aceasta este de 34%. Sunt sigur că acest trend va continua, iar noi, echipa maib, vom fi aici să le susținem, să dezvoltăm noi oportunități și instrumente financiare pentru a fi partenerul de încredere al antreprenoarelor în dezvoltarea afacerilor.”

 

Concomitent cu programul de educație online de pe platforma She's Next, XY Women Accelerator II va găzdui și un bootcamp offline pentru femeile antreprenoare. Timp de 10 săptămâni, 30 de femei vor beneficia de training și mentorat din partea a 6 femei de succes, cu o experiență valoroasă în diferite sfere ale economiei, ulterior acestea devenind ambasadoare ale antreprenoriatului în Republica Moldova, fiind exemple de succes în lumea afacerilor, dar și inspirație pentru alte femei care doresc să pășească pe calea antreprenoriatului.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o pondere de 31,6% din depozite și 37,9% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul semestrului I 2023. Banca are o importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente. Maib este desemnată în 2022 ”Cea mai bună bancă IMM în Moldova” de către Global Finance și „Market Leader” în Corporate Banking” de către Euromoney.

Despre inițiativa She's Next Empowered by Visa în Moldova

She's Next Empowered by Visa în Moldova este o inițiativă globală care își propune să sprijine femeile antreprenoare din întreaga lume. Visa le oferă acestora instrumentele și resursele necesare pentru a-și construi, susține și avansa afacerile, recunoscând importanța crucială a micilor afaceri în economiile locale. În 2023, această inițiativă a fost lansată în Moldova, în colaborare cu UN Women, USAID și Agora, și cu sprijinul Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova. O componentă esențială a programului este crearea platformei digitale She's Next, destinată antreprenoarelor, unde acestea pot interacționa, pot avea acces la webinare și pot beneficia de mentorat și de oportunități de networking.

Sursa: maib.md

Noutăți similare