Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Maib a fost premiată cu titlurile de „Cea mai bună bancă pentru IMM-uri” și „Cea mai bună bancă RSC” din Moldova de către Euromoney

Maib a fost premiată cu titlurile de „Cea mai bună bancă pentru IMM-uri” și „Cea mai bună bancă RSC” din Moldova de către Euromoney Sursa foto: maib.md

Poziția maib de lider a fost recunoscută la nivel internațional cu încă două premii prestigioase din partea Euromoney, consolidându-i poziționarea de top în bankingul din Moldova. Euromoney a apreciat maib cu distincțiile „Cea mai bună bancă din Moldova pentru IMM-uri” și „Cea mai bună bancă din Moldova în domeniul Responsabilității Sociale Corporative” (RSC).

În luna iulie, Euromoney a desemnat maib drept cea mai bună bancă din Moldova în cadrul premiilor sale anuale pentru excelență. De această dată, maib a fost apreciată pentru eforturile sale în susținerea IMM-urilor, precum și pentru activitatea sa de Responsabilitate Socială Corporativă. Euromoney a recunoscut angajamentul maib pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova. În prezent, maib deservește peste 32.000 de clienți activi Business Banking, în 2023 acordând 47% din totalul creditelor oferite IMM-urilor din țară. În ceea ce privește responsabilitatea socială corporativă, au fost apreciate eforturile maib de a ajuta refugiații ucraineni din țară în 2022, donația importantă făcută în fondul de stat pentru susținerea ucrainenilor refugiați în Moldova, parteneriatul maib cu UNHCR pentru a emite peste 120 de mii de carduri pentru refugiații ucraineni etc.

Giorgi Shagidze, Președintele maib, a declarat:

„Sunt profund recunoscător Euromoney pentru recunoașterea eforturilor noastre prin intermediul unor premii atât de prestigioase. Chiar și în condițiile provocărilor economice din țară, în centrul atenției noastre sunt clienții noștri, inclusiv din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, oferindu-le produse noi și îmbunătățite, precum și soluții digitale intuitive. Activitățile noastre de responsabilitate socială corporativă sunt unele dintre cele mai mari din țară și ne mândrim cu eforturile depuse anul trecut de maib pentru a-i ajuta pe ucrainenii din Moldova. Desigur, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără echipa excepțional de talentată care lucrează la maib, căreia aș dori să îi mulțumesc, de asemenea, pentru că a făcut posibile astfel de realizări. Sunt convins că viziunea noastră, direcția strategică, angajamentul și profesionalismul ne vor permite să continuăm să depășim așteptările clienților noștri."

Menționăm că în anul 2023 maib a primit mai multe distincții la nivel internațional, inclusiv: „Cea mai bună bancă din Moldova” de către EMEA Finance, „Cea mai bună bancă din Moldova” de către Euromoney, precum și „Cea mai bună bancă din Moldova” și „Cea mai bună bancă IMM din Moldova" de către Global Finance.

Despre Euromoney

Publicația Euromoney a fost lansată în 1969 pentru a reflecta evoluția piețelor internaționale de capital transfrontaliere. Euromarket, după care este denumită revista, este predecesoarea piețelor de capital globale principale de astăzi. În prezent, Euromoney este revista principală a lumii financiare internaționale, a instituțiilor și participanților săi, și asta pe parcursul a peste 50 de ani.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 33.8% din depozite și 38.2% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului trei al anului 2023. Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 3.3% și este bine capitalizată, cu un CAR de 23.7% la 30 iunie 2023. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării, fiind unul dintre cei mai mari angajatori privați, cu peste 2400 de angajați. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente.

Sursa: maib.md

Noutăți similare