Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Nektarios Vrongistinos se alătură top managementului Victoriabank în calitate de Chief Operations Officer

Nektarios Vrongistinos se alătură top managementului Victoriabank în calitate de Chief Operations Officer Sursa foto: victoriabank.md

Top managementul Victoriabank are un nou membru, Nektarios Vrongistinos, Vicepreşedinte – Chief Operations Officer în cadrul Comitetului de Direcție. Acesta, pe 11 iulie 2019, a primit aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcției, anunță un comunicat al băncii

Nektarios Vrongistinos are peste 30 de ani experiență în sectorul bancar din România, dintre care, 10 ani a ocupat funcția de vicepreședinte executiv al băncii Bancpost.

Absolvent de Matematică, Vrongistinos a fost numit Vicepreședinte pe probleme de Operațiuni Centrale și IT al Bancpost în februarie 2012, el fiind membru al Comitetului Executiv al băncii.

Înainte de Bancpost, Vrongistinos a lucrat pentru National Bank of Greece (NBG) între 1984 și 2008 în diverse entități ale grupului: Banca Româneasca (cu sediul în România) pentru 3 ani, ocupând funcțiile de CIO și Director Executiv BPR (Business Process Reengineering), United Bulgarian Bank (cu sediul în Bulgaria) pentru 3 ani, în calitate de Consilier Executiv responsabil de transformarea în ansamblu a băncii.

Astfel, noul vicepreședinte aprobat de BNM dispune de competențe în gestionarea activității curente a băncii, inclusiv în domeniile operațiunilor bancare, tehnologiilor informaționale, securității corporative și administrării creditelor.

Din Comitetul de Direcție al Victoriabank fac parte: Bogdan Pleşuvescu (Preşedinte), Vasile Donica (Chief Business Officer), Sorin Șerban (Chief Risk Officer) şi, de acum înainte, Nektarios Vrongistinos (Chief Operations Officer).

Sursa: victoriabank.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...