Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Victoriabank obține o nouă finanțare de 5 milioane de euro de la BERD pentru IMM-uri

Victoriabank obține o nouă finanțare de 5 milioane de euro de la BERD pentru IMM-uri Sursa foto: victoriabank.md

Victoriabank și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare își consolidează parteneriatul prin încheierea unui nou contract de împrumut în valoare de 5 milioane euro, în cadrul programului "EU4Business - EBRD Credit Line”. Acordul de finanțare a fost semnat de CEO-ul Victoriabank, Levon Khanikyan, vicepreședintele băncii Vitalie Corniciuc și președintele BERD, Odile Renaud-Basso, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. La eveniment a participat și ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Acest credit va permite băncii să sprijine întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova în eforturile lor de modernizare a tehnologiilor și echipamentelor conform standardelor Uniunii Europene. În plus, la finalizarea proiectelor, IMM-urile eligibile primesc până la 15% cashback din costurile investițiilor finanțate de UE. Victoriabank este partener financiar al programului din anul 2019, iar până acum foarte multe companii au beneficiat de granturi.

Victoriabank mulțumește BERD și Uniunii Europene pentru încrederea acordată în implementarea programului „EU4Business - EBRD Credit Line". Ne bucurăm că putem să oferim sprijin IMM-urilor care investesc în îmbunătățirea proceselor de producție și a serviciilor, devenind astfel mai competitive. Am implementat cu succes primele două etape ale programului și suntem determinați să rămânem partenerul de încredere al întreprinderilor mici și mijlocii din țară. În acest fel, Victoriabank contribuie la stimularea economiei naționale și la crearea unui mediu de afaceri favorabil și durabil în Republica Moldova”, a declarat Levon Khanikyan, CEO Victoriabank.

Programul "EU4Business - EBRD Credit Line" contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru IMM-uri, oferindu-le acces la resurse financiare esențiale pentru sporirea competitivității lor pe piața internă și externă. Antreprenorii vor putea să investească în echipamente moderne și în dezvoltarea capacității de producție, dar și a măsurilor de siguranță, cu scopul de a îmbunătăți calitatea produselor și practicile de mediu, deoarece se așteaptă ca cel puțin 70% din împrumut să finanțeze tehnologii verzi.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este principalul investitor instituțional din Moldova. Până acum, BERD a investit peste 2 miliarde de euro în 166 de proiecte din diferite domenii cum ar fi finanțe, agricultură, energie, infrastructură și producție.

Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu active de peste 20 de miliarde de lei. Are peste 300 000 de clienți activi, 70 de unități şi 1 100 de angajați. Cei mai mari acționari ai Victoriabank sunt Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Sursa: victoriabank.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...