Azi: € 18,9424 lei 0,0737 $ 17,6973 lei 0,0284
Ma: € 19,0354 lei 0,0930 $ 17,7206 lei 0,0233

Sediul central al Societe Generale a fost percheziționat ca urmare a dezvăluirilor Panama Papers

Sediul central al Societe Generale a fost percheziționat ca urmare a dezvăluirilor Panama Papers Sursa foto: Jean-Claude Coutausse / Bloomberg News

Sediul central al grupului bancar francez Societe Generale a fost percheziționat săptămâna aceasta în cadrul unei anchete preliminare demarată de Parchetul francez pentru "fraudă fiscală agravată" ca urmare a dezvăluirilor din scandalul Panama Papers, informează Agerpres cu referire la Reuters și AFP. 

Potrivit unor informații publicate anterior în cotidianul francez "Le Monde", Societe Generale ocupă poziția a patra în topul băncilor care au creat cele mai multe societăți offshore prin intermediul cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, după grupul bancar britanic HSBC și băncile elvețiene UBS și Credit Suisse.

Purtătorul de cuvânt de la Societe Generale a confirmat că sediul grupului bancar din cartierul La Défense din Paris a fost percheziționat de anchetatorii Oficiului central de luptă împotriva infracțiunilor financiare și fiscale.

"Numeroase documente, în special informatice au fost sechestrate", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Le Monde" susține că Societe Generale deține 979 de societăți offshore înființate în paradisuri fiscale cu ajutorul Mossack Fonseca. În replică, grupul Societe Generale subliniază că doar câteva zeci din aceste societăți offshore mai sunt în prezent active și că sunt gestionate într-o manieră "complet transparentă".

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajați și 32 de milioane de clienți în întreaga lume.

Sursa: agerpres.ro

Noutăți similare