Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

ING construiește platforme digitale bancare care vor uni clienții din diferite țări

ING construiește platforme digitale bancare care vor uni clienții din diferite țări Sursa foto: wozniaktomasz.com

Grupul olandez ING Bank pune pe masă un buget de 800 milioane euro pentru digitalizare la nivel global, în România fiind direcţionate peste 10 milioane euro anual, potrivit lui Aris Bogdaneris, Head of Challengers & Growth Markets şi membru al board-ului şi Michal Szczurek, CEO al diviziei din România.

Investiţiile în digitalizare ar urma să reducă costurile totale ale ING cu circa 900 milioane euro până în 2021, scrie Ziarul Financiar.

Banca vrea să construiască platforme digitale care să reunească clienţi din mai multe zone geografice. Aceste platforme vor asigura aceeaşi calitate a serviciilor indiferent de ţara din care provine clientul. Până în 2021 banca anticipează să lanseze primele platforme care să unească mai multe piețe.

Aris Bogdaneris afirmă că prima platformă pentru Europa de Vest, care va uni Franța, Italia, Spania, Austria și Cehia, va fi finalizată pînă în 2021. O altă platformă va fi dezvoltată pentru Germania, iar a treia va targeta țările din BeNeLux, inclusiv Belgia și Olanda.

“Ideea constă în construirea acestor platforme pe bază de grupuri geografice”, afirmă managerul de la ING, care a adăugat că operațiunile din România, Polonia, Turcia și Australia de asemenea vor fi adăugate la una din aceste platforme.

„Idea de a construi platforme digitale devine tot mai importantă în banking. Noi vedem aceste platforme ca fiind viitorul şi principalul generator de valoare. Aceste platforme ne vor permite să nu mai avem sucursale care să opereze doar la nivel local, iar clienţii de oriunde ar fi ei vor beneficia de aceeaşi experienţă aşa cum se întâmplă în prezent cu Netflix sau Amazon“, a explicat Aris Bogdaneris.

Baza platformelor se pregătește în România prin investițiile constante în tehnologie pe care le face grupul. ING are aproximativ 340 developeri software în București care la lucrează la proiecte ce sunt implementate la nivel internațional, conform business-review.eu.

La nivel global ING deservește peste 36 milioane de clienți.

Amintim faptul că la sfârșitul anului 2015 reprezentanții ING au efectuat o vizită în Republica Moldova pentru a evalua potențialul extinderii în țara noastră, însă pînă acum acest interes nu s-a materializat.

Sursa: zf.ro / business-review.eu / bancamea.md

Noutăți similare