Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

BNM permite cumpărarea a 100% din acțiunile Victoriabank de către BERD și Banca Transilvania

BNM permite cumpărarea a 100% din acțiunile Victoriabank de către BERD și Banca Transilvania Sursa foto: facebook.com/VictoriaBankMD

Banca Națională a Moldovei (BNM) și-a dat acordul pentru ca Banca Transilvania S.A., împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), să achiziționeze pachetul de acțiuni în mărime de 100% în capitalul B.C. „VICTORIABANK” S.A.

Decizia a fost luată miercuri, 15 noiembrie 2017, informația fiind confirmată pentru bani.md de către reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei.

„În baza permisiunii respective, Banca Transilvania S.A. împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și VB Investment Holding B.V. (se află sub controlul BERD), care dețin o permisiune similară obținută anterior, vor putea achiziționa întregul pachet de acțiuni emis de B.C. „VICTORIABANK” S.A. (100%). În ceea ce privește ofertele de vânzare a acțiunilor – acestea urmează a fi expuse la vânzare la decizia deținătorilor acestora, în condițiile stabilite de regulile pieței reglementate”, menționează BNM pentru bani.md.

Amintim că în data de 07 noiembrie 2017, Banca Transilvania și-a anunțat dorința de achiziționa un pachet de acțiuni (39%) al Victoriabank. Ulterior BERD a confirmat intenția Băncii Transilvania și a emis un comunicat prin care anunță că își unește forțele cu banca din România pentru a prelua pachetul majoritar de acțiuni al Victoriabank.

Sursa: bani.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...