Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Maib – „Cea mai bună bancă din Moldova” potrivit EMEA Finance

Maib – „Cea mai bună bancă din Moldova” potrivit EMEA Finance Sursa foto: maib.md

Maib a fost desemnată „Cea mai bună bancă din Moldova” de publicația EMEA Finance în cadrul Europe Banking Awards 2021. Este o premieră când renumita publicație analizează sectorul bancar din Republica Moldova și premiază performanțele unei bănci din țara noastră.

Premiul confirmă performanța financiară solidă a maib, dedicația băncii pentru digitalizare și axarea pe crearea unui nivel înalt al experienței clienților.

Alături de alte bănci regionale și internaționale, maib a dat dovadă de o înaltă reziliență în atenuarea efectelor economice ale pandemiei de COVID-19 și în îmbunătățirea produselor și serviciilor oferite clienților. La finele semestrului I al anului curent, maib s-a clasat pe primul loc în sectorul bancar în termeni de portofoliu de depozite ale persoanelor fizice (9,65 miliarde MDL) și în valută străină (echivalentul a 8,19 miliarde MDL). De asemenea, maib deține cea mai mare cotă de piață din sectorul bancar în termeni de credite, la sfârșitul semestrului I 2022, având o cotă de 35,5%. Studiile de piață relevă că maib este aleasă de clienți în special pentru nivelul înalt de transparență și încredere.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Suntem onorați să fim apreciați ca „Cea mai bună bancă din Moldova” de publicația EMEA Finance. Acest premiu este o recunoaștere și apreciere a eforturilor noastre continue de a crea cea mai bună experiență pentru clienții noștri, de a ne consolida poziția de partener de încredere în perioada pandemiei și de a reprezenta la cel mai înalt nivel interesele acționarilor noștri. Distincția confirmă corectitudinea orientării noastre strategice, calitatea portofoliului nostru de produse și servicii, angajamentul și profesionalismul înalt al echipei maib.”

Christopher Moore, Editor EMEA Finance:

„Anul 2021 a confirmat că băncile europene au fost capabile să facă față provocărilor semnificative determinate de pandemia de coronavirus. Câștigătorii au demonstrat că sunt capabili să susțină comunitățile pe care le deservesc, fiind în același timp profitabili pentru acționari. Felicitări câștigătorilor pentru indicatorii extraordinari înregistrați, pentru angajamentul înalt față de clienți, perspicacitatea în afaceri demonstrată pentru a atinge niveluri superioare de satisfacție a clienților și pentru a înregistra rezultate financiare solide.”

În 2021 maib a continuat transformarea, axându-se pe centrarea pe client, experiența digitală și ecosistemele financiare. 

Revista EMEA Finance este o publicație financiară de top destinată liderilor de afaceri din domeniul bancar și financiar. Are o periodicitate de șase ediții pe an. EMEA Finance desfășoară concursuri  anuale în care recunoaște cele mai bune bănci și instituții financiare din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de piață de 32.7% depozite și 35.5% credite în sistemul bancar la finele semestrului I al anului 2022.  Banca este de importanță sistemică și servește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente din Europa.

Sursa: maib.md

Noutăți similare