Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Vladimir Munteanu și Cristina Harea sunt candidații la funcția de viceguvernator al BNM

Vladimir Munteanu și Cristina Harea sunt candidații la funcția de viceguvernator al BNM Sursa foto: bnm.md

Despre acest fapt Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), domnul Sergiu Cioclea, a comunicat Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul întrevederii pe care au avut-o cei doi oficiali, anunță un comunicat de presă al Parlamentului.

În cadrul discuțiilor Guvernatorul a prezentat situația curentă de la BNM, evoluțiile înregistrate și acțiunile întreprinse de banca centrală pentru asanarea și consolidarea sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova.

Oficialii au mai discutat despre nivelul de pregătire a legislației financiar-bancare, o prioritate a sesiunii de toamnă a Parlamentului, precum și stadiul acțiunilor întreprinse de Banca Națională privind executarea precondițiilor FMI în vederea semnării unui nou program cu Republica Moldova și acordarea unei asistențe tehnice pentru restabilirea sistemului financiar-bancar.

În cadrul întrevederii, Sergiu Cioclea a înaintat Parlamentului propunerile sale privind numirea a doi viceguvernatori ai BNM, Vladimir Munteanu și Cristina Harea. Andrian Candu a menționat că va solicita Comisiei juridice, numiri și imunități să examineze în regim de urgență aceste candidaturi pentru a fi înaintate Parlamentului spre aprobare.

Vladimir Munteanu - are experiență mai mare de 20 de ani în sectorul financiar-bancar, inclusiv în cadrul BNM, FMI și Banca Mondială. Dumnealui a candidat recent și la funcția de guvernator al BNM.

Cristina Harea este președinte al Camerei de Comerț Americane din Moldova (The American Chamber of Commerce in Moldova). Are experiență mai mare de 10 ani în domeniul financiar-bancar și în cadrul unor fonduri de investiții, inclusiv în Consiliul FinComBank, unde ocupă funcția de vicepreședinte.

Sursa foto: linkedin.com

Sursa: parlament.md

Noutăți similare