Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Viceguvernatorul Băncii Angliei și-a dat demisia pentru că a ascuns legăturile familiei sale cu una din bănci

Viceguvernatorul Băncii Angliei și-a dat demisia pentru că a ascuns legăturile familiei sale cu una din bănci Sursa foto: David Levene / The Guardian / hl.co.uk

Charlotte Hogg, viceguvernatorul Băncii Angliei, şi-a demisia după criticile din partea parlamentarilor că nu a declarat că fratele ei lucrează într-o bancă pe care trebuia să o reglementeze, scrie Ziarul Financiar cu referire la Bloomberg.

Demisia vine ca o lovitură şi ruşine pentru Banca Angliei şi pune sub presiune ceea ce a învăţat din cele două cazuri asemănătoare de conflicte de interes din ultimii ani.

Charlotte Hogg (foto), în vârstă de 46 de ani, este descendentă a unei dinastii politice din Marea Britanie. Tatăl ei a servit în guvernele conservatoare ale lui Margaret Thatcher şi John Major, mama ei a fost consilieră a lui Major, iar bunicul şi străbunicul au fost amândoi lord chancellors.

Fratele ei, Quintin Hogg, ocupă o funcție de conducere (strategy director) la Barclays, iar Hogg a spus recent că nu a raportat acest fapt când a fost angajată ca directorul operaţional al Băncii Angliei.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare