Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

UniCredit nu planifică să fuzioneze cu Societe Generale

UniCredit nu planifică să fuzioneze cu Societe Generale Sursa foto: businessinsider.com

UniCredit se concentrează în întregime pe dezvoltarea organică, a afirmat recent directorul general al băncii italiene Jean-Pierre Mustier, dezminţind speculaţiile de pe pieţe privind o posibilă fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale, transmite bursa.ro cu referire la Reuters.

"Vreau să insist cu faptul că UniCredit are un plan de transformare ce vizează în întregime dezvoltarea organică. Conducerea băncii este 100% dedicată acestui obiectiv", a declarat Jean-Pierre Mustier la o conferinţă desfăşurată la Paris, potrivit Agerpres.

Şeful UniCredit a pledat pentru bănci pan-europene mai mari, care să sprijine companiile şi economiile regiunii şi să contribuie la crearea de locuri de muncă. Mustier a citat Germania ca una dintre ţările în care băncile nu sunt suficient de mari şi de puternice pentru a răspunde necesităţilor pieţei.

"Cea mai mare economie din Europa nu are bănci capabile să sprijine IMM-urile, aceasta este o problemă. Nu este doar o problemă germană, este una europeană", a afirmat directorul general al UniCredit, adăugând:

"Europa va avea succes dacă va avea bănci mai mari şi mai eficiente".

Luna trecută, acţiunile UniCredit erau în creştere semnificativă la bursa de la Milano, după ce un cotidian financiar a publicat un articol conform căruia cea mai mare bancă italiană a angajat un consultant pentru o posibilă fuziune cu Societe Generale, o tranzacţie vehiculată prima dată în urmă cu 2 ani.

Speculaţiile cu privire la o posibilă fuziune cu Societe Generale au venit la scurt timp după ce francezul Jean Pierre Mustier a fost numit la conducerea UniCredit, în 2016. În luna iunie a acestui an, Financial Times informa că ambele bănci analizează o fuziune, precizând însă că discuţiile sunt într-un stadiu incipient.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare