Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Societe Generale anunță vânzarea subsidiarei sale din Croația – Splitska Banka

Societe Generale anunță vânzarea subsidiarei sale din Croația – Splitska Banka Sursa foto: tportal.hr

Societe Generale a anunțat astăzi, 21 decembrie 2016, despre ajungerea la o înțelegere cu grupul OTP Bank referitor la vânzarea Splitska Banka (SGSB), subsidiara sa din Croația pe care o deține în totalitate.

Splitska Banka este a 5-a cea mai mare bancă din Croația, care operează o gamă largă deservicii și produse bancare. La sfârșitul anului precedent activele băncii depășeau 3,5 miliarde de euro.

Europa Centrală și de Est este regiunea unde Societe Generale vede potențial pentru o viitoare creștere, se anunță în comunicatul grupului francez. De asemenea Societe Generale va continua să profite de oportunități de consolidare în Europa Centrală și de Est.

Tranzacția de vânzare către OTP Bank trebuie să fie aprobată de către autoritățile relevante din Croația.

Splitska Banka a fost fondată în anul 1965. Societe Generale a cumpărat această instituție financiară în anul 2006. La sfârșitul anului 2015 banca avea 96 de subdiviziuni și peste 1400 de angajați.

Amintim că aceasta este a doua vânzare a unei subsidiare Societe Generale din ultimele luni - în luna septembrie a anului curent grupul francez și-a vândut subsidiara din Georgia.

Sursa: societegenerale.com / bancamea.md

Noutăți similare