Sberbank părăsește Ucraina, rușii au anunțat vânzarea subdiviziunii ucrainene

Sberbank părăsește Ucraina, rușii au anunțat vânzarea subdiviziunii ucrainene Sursa foto: UNIAN / forbes.net.ua

Sberbank a încheiat o înțelegere de vânzare a subdiviziunii sale din Ucraina către un consorțiu format din banca letonă Norvik Banka și o companie privată din Belarus, scrie banki.ru.

“Finalizarea deal-ului se așteaptă în prima jumătate a anului 2017 după primirea acceptului din partea autorităților financiare atât din Ucraina cât și Letonia”, se anunță într-un comunicat al Sberbank.

De asemenea banca menționează că are suficiente resurse pentru a-și onora obligațiunile față de clienții individuali și corporativi. Sberbank speră că decizia de vânzare va facilita deblocarea oficiilor sale din Ucraina și va contribui la normalizarea funcționării băncii.

Anunțul vine după ce săptămâna trecută Gherman Gref, Președintele Sberbank, a declarat că instituția pe care o conduce, caută căi rapide și eficiente de a părăsi piața Ucrainei.

Amintim că săptămâna trecută băncile din Ucraina cu capital rusesc de stat au fost supuse unor sancțiuni din partea Băncii Naționale a Ucrainei, sancțiuni care le limitează activitatea pe teritoriul țării vecine.

De asemenea subdiviziunile și bancomatele băncilor rusești au fost ținta unor atacuri huliganice, fapt care a întrerupt buna funcționare a acestor instituții financiare pe teritoriul Ucrainei.

Sursa: banki.ru

Noutăți similare