Pay&Save - proiectul care te recompensează pentru că plăteşti cu cardul

Pay&Save - proiectul care te recompensează pentru că plăteşti cu cardul Sursa foto: eco.md

Populare în toată lumea, achitările cu cardul bancar încep a fi tot mai utilizate și în Republica Moldova. Din neobişnuință, dar și din necunoaștere, cetățenii moldoveni preferă totuși să plătească cash. Datorită proiectului Pay&Save, cetăţenii pot acum afla mai multe despre avantajele plăților cu cardul. Despre proiect publicația eco.md a discutat cu Boris Foca, director general al Pay&Save Moldova.

– Dle Foca, ce înseamnă la modul practic plățile cu cardurile bancare?

– Persoanele fizice, de cele mai multe ori, în Republica Moldova, utilizează drept instrument de plată fără numerar cardul bancar pentru a achiziționa mărfuri sau servicii.

– Care sunt motivele, pentru care cetățenii Republicii Moldova, ar apela la achitările cu cardul bancar?

– Comoditatea şi securitatea. Cu cardul bancar poți achita oriunde, oricând şi în orice valută, fără câteva acțiuni suplimentare. Pur şi simplu trebuie să prezinți cardul casierului, mai mult ca atât, banii sunt păstrați în contul bancar și nu pot fi furați.

– Ce credeți că îi impulsionează pe oameni să achite cu cardul bancar, şi anume acel card de la Moldova Agroindbank?

– Aceasta depinde, în mare măsură, de cunoştințele în domeniul financiar. Însă, odată ce cetățeanul primește salariul pe cardul bancar, e logic să-l folosească pe viitor pentru achizițiile necesare lui. Mai ales când beneficiază și de reduceri considerabile, profită de cashback.

– Ce avantaje au utilizatorii care achită cu cardul bancar?

– Suplimentar la cele menționate mai sus, proiectul Pay&Save stimulează efectuarea plăților fără numerar prin diferite promoții, reduceri şi tombole, ce se organizează la partenerii săi comerciali.

– Cum ar câștiga economia statului de pe urma plăților cu cardurile bancare? Dar cetățenii ce beneficii au?

– Statul va avea o economie transparentă, creșterea economică a statului va aduce nemijlocit la creșterea bunăstării fiecărui cetățean.

– Cum vedeţi dezvoltarea și evoluarea acestui proiect de cashback Pay&Save pe viitor?

– În primul rând, ne vedem cu mult mai mulți parteneri comerciali ce vor face parte din proiect, cetățeni mulţumiți şi beneficiari de cashback. De asemenea, economia tenebră se va diminua, fluxurile bănești vor fi mai transparente, administrarea fiscală va deveni mai ușoară.

Sursa: eco.md

Noutăți similare