Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

OTP Bank din Ungaria cumpără Mobiasbancă

OTP Bank din Ungaria cumpără Mobiasbancă Sursa foto: digi24.ro

OTP Bank anunță pe site-ul oficial despre înțelegerea de a achiziționa 87,85% din acțiunile Mobiasbancă Groupe Societe Generale.

Cu o cotă de piață de 13,3%, Mobiasbancă este a 4-a cea mai mare bancă din Moldova, este o bancă universală, activă atât pe piața de retail, cât și în segmentul corporate.

Tranzacția se așteaptă a fi finalizată în următoarele luni, după obținerea tuturor aprobărilor de la regulatori.

Această tranzacție face parte dintr-o înțelegere mai mare dintre cele 2 grupuri bancare, care include achiziții în Bulgaria, Croația, Albania, Serbia.

Tranzacția dintre Societe Generale și grupul OTP este confirmată și pe site-ul băncii din Moldova.

Philippe Heim, Directorul General Adjunct al Groupe Societe Generale, responsabil pentru activitatea Internațională de Retail Banking, Servicii Financiare și Asigurări, a menționat:

“Prin vânzarea Mobiasbancă, Societe Generale face un pas înainte în planul său strategic „Transform to Grow” prin optimizarea alocării capitalului propriu și concentrarea activităților sale internaționale de Retail banking în zonele unde dispune de dimensiuni mari și sinergii cu potențial înalt. Suntem încântați să anunțăm despre semnarea acordului de cooperare cu OTP Bank, care ne va permite să prestăm servicii reciproce clienților noștri corporativi din regiune”.

Sursa: otpbank.hu / bancamea.md / mobiasbanca.md

Noutăți similare