Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636
Mâine: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Odile Renaud-Basso va fi următorul Președinte al BERD

Odile Renaud-Basso va fi următorul Președinte al BERD Sursa foto: ebrd.com

Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare a ales pe doamna Odile Renaud-Basso din Franța, drept următorul Președinte al instituției.

La moment Odile Renaud-Basso este Directorul General la Trezoreria Franței. Doamna Renaud îl va succede pe Suma Chakrabarti, cel care condus BERD timp de 2 mandate a câte 4 ani.

Dumneaei își va începe activitatea la BERD în acest an.

Alegerea candidaturii a avut loc astăzi, în cadrul Adunării anuale BERD 2020, care s-a desfășurat online.

În urma acestei decizii, doamna Renaud-Basso a declarat:

“Este o mare onoare pentru mine să fiu aleasă în calitate de noul Președinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, o instituție într-adevăr unică. Aș vrea să mulțumesc tuturor țărilor care au susținut candidatura mea, cu care am avut numeroase experiențe în ultimele luni. Sunt entuziasmată să lucrez cu toți acționarii, management-ul și angajații instituției în următoarele luni, pentru a implementa strategia ambițioasă care tocmai a fost agreată la Adunarea Anuală.”

Înainte de actuala funcție în cadrul trezoreriei franceze, doamna Odile Renaud-Basso a activat în calitate de Director General adjunct la Caisse des Depots, o instituție financiară de stat din Franța.

Sursa: ebrd.com

Noutăți similare