Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Moldova Agroindbank – în topul celor mai mari bănci din Europa de Sud-Est

Moldova Agroindbank – în topul celor mai mari bănci din Europa de Sud-Est Sursa foto: maib.md

BC „Moldova Agroindbank” S.A. şi-a reconfirmat poziţia şi statutul de cea mai mare şi performantă bancă din Republica Moldova, fiind inclusă în clasamentul “TOP 100 SEE” elaborat anual de către agenţia financiară internaţională SEE News. Mai mult, MAIB a avansat 2 poziţii faţă de anul 2015 şi a ocupat locul 69 în topul celor mai mari 100 de bănci din Europa de Sud-Est.

Clasamentul a fost întocmit în baza analizei dinamicii indicatorilor de performanţă atinse de băncile din regiune, după active totale şi profitul net. “TOP 100 SEE” se bazează pe un număr de peste 2 500 companii şi cuprinde cele mai mari societăţi de asigurare, bănci şi instituţii non-financiare din Europa de Sud-Est.

Astfel, la 31 decembrie 2016 activele totale ale Moldova Agroindbank au constituit 945.3 milioane de euro, fiind în creştere cu 8,31% faţă de finele anului 2015. Profitul a fost de 19.5 milioane de euro.

„Trendul ascendent al indicatorilor de performanţă demonstrează că am ales şi implementăm o strategie corectă în activitatea băncii, având o puternică şi profesionistă echipă, precum şi clienţi fideli. Noi vom continua misiunea noastră  de a oferi servicii calitative şi sigure, vom construi relaţii de parteneriat durabile cu clienţii noştri, promovând transparenţa în activitate şi oferind produse inovative. Iar munca noastră, la sigur, va fi apreciată pe plan naţional şi internaţional”, a declarat Preşedintele Comitetului de Conducere, Serghei Cebotari.

În “TOP 100 SEE 2016” au fost incluse 3 bănci comerciale din Republica Moldova, Moldova Agroindbank fiind lider printre aceştia.

SeeNews Business Intelligence for Southeast Europe este un furnizor de ştiri de business și informații privind piețele emergente, cu o experiență de peste 15 ani în domeniu.

Sursa: maib.md

Noutăți similare