Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Mobiasbancă – Groupe Société Générale a devenit partenerul programului „Livada Moldovei”

Mobiasbancă – Groupe Société Générale a devenit partenerul programului „Livada Moldovei” Sursa foto: mobiasbanca.md

Programul „Livada Moldovei” este destinat agenţilor economici care activează în domeniul horticol (în special crescători de fructe, pomușoare, nuci, struguri de masă) şi oferă posibilitatea de a obţine credite pentru mecanizarea proceselor de producere primară, pentru modernizarea proceselor de producere şi procesare, sisteme de protecţie antigrindină, sisteme de irigare etc.

Programul permite finanţarea investiţiilor care vor contribui la modernizarea sectorului horticol în vederea ajustării acestuia la standardele internaţionale, la accesarea de noi pieţe de desfacere şi diversificarea acestuia. Beneficiari eligibili pot deveni atât companiile încadrate în sectorul horticol, cât şi companiile care activează în industriile conexe sectorului horticol (ambalare, etichetare, utilaje, accesorii etc.).

Companiile care vor accesa credite din programul „Livada Moldovei” pot beneficia de un şir de avantaje şi anume: condiţii accesibile de creditare, o paletă largă de activităţi eligibile spre finanţare, facilităţi şi scutiri fiscale şi vamale, oportunităţi de retro finanţare a investiţiilor, precum şi consultanţă gratuită la structurarea investiţiei furnizată de către echipa Unităţii de Implementare a programului ”Livada Moldovei”.

Mai multe detalii aferente programului puteţi găsi accesând mobiasbanca.md/livada-moldovei.

Programul ”Livada Moldovei” a fost elaborat de către Guvernul Republicii Moldova şi Banca Europeană de Investiţii. În cadrul acestuia vor fi disponibile 120 milioane Euro pentru facilitarea şi crearea condiţiilor favorabile pentru restructurarea lanţului valoric al sectorului horticol din Republica Moldova.

Sursa: mobiasbanca.md

Noutăți similare