Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

MAIB finanțează afacerile tinerilor antreprenori prin Programul Facilitatea de Creditare a Tinerilor

MAIB finanțează afacerile tinerilor antreprenori prin Programul Facilitatea de Creditare a Tinerilor Sursa foto: maib.md

45 de tineri au ales să-și crească afacerile competitiv, contractând credite la o rată a dobânzii mai redusă prin intermediul Moldova Agroindbank și al Programului Facilitatea de Creditare a Tinerilor. 

Aceștia își dezvoltă deja afacerile în diverse sfere de activitate, eligibile conform Programului, achiziționând din mijloacele financiare contractate material săditor, semințe, tehnică agricolă, utilaje pentru creșterea păsărilor, reparații auto, pentru construcție de depozite, echipamente pentru sisteme de irigare etc.

În cadrul Programului disponibil la Moldova Agroindbank, tinerii antreprenori beneficiază de credite la o rată a dobânzii redusă cu cel puțin 2 puncte procentuale în raport cu rata dobânzii de referință anuală.

Suma maximă care poate fi împrumutată constituie 1 500 000 lei pentru activitățile eligibile și scopul cheltuielilor finanțate – mărfuri și servicii, inclusiv capital circulant. Una dintre condițiile de bază este ca o cotă de cel puțin 75% din proprietatea întreprinderii/ afacerii să fie deținută de tineri, iar beneficiari pot fi persoane fizice și juridice înregistrate în Republica Moldova.

Olga Bătrîncea din raionul Călărași a optat pentru un credit la MAIB în vederea dezvoltării afacerii din domeniul serviciilor auto. Este una dintre antreprenoarele tinere din regiune pentru care finanțarea a devenit o oportunitate de a-și implementa cunoștințele și de a-și construi un viitor acasă, sprijinind totodată comunitatea.

”Mă bucur că există susținere pentru tineri și că se înțelege tot mai mult importanța dezvoltării afacerilor în regiuni. Atunci când am fost informată de sucursala MAIB din Călărași despre posibilitatea de a lua un asemenea credit și avantajele sale, nu am ezitat nici pentru o clipă să îl accesez. Sunt recunoscătoare MAIB pentru susținerea de care am beneficiat în tot procesul de creditare”, menționează tânăra antreprenoare.

Precizăm faptul că Programul de creditare este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani și a fost lansat cu scopul promovării și încurajării tinerilor antreprenori, creării de noi locuri de muncă și sprijinirii eforturilor lor de dezvoltare a afacerilor.

De la lansarea Programului, MAIB a oferit tinerilor credite în valoare de 31 000 000 lei. Pentru detalii și consultanță despre cum să contractezi un credit în cadrul Programului, vizitează cea mai apropiată sucursală a Moldova Agroindbank.

Sursa: maib.md

Noutăți similare