Azi: € 19,1391 lei 0,0243 $ 17,9693 lei 0,0278

Lipsă de interes pentru acțiunile Veneto Banca: acționarii au subscris doar 1% din oferta de un miliard de euro

Lipsă de interes pentru acțiunile Veneto Banca: acționarii au subscris doar 1% din oferta de un miliard de euro Sursa foto: forexinfo.it

Acționarii bănci italiene Veneto Banca, prezentă și pe piața din Republica Moldova, au subscris doar 1% din titlurile în valoare de un miliard de euro propuse pentru operațiunea de listare la bursă, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca IPO-ul să eșueze iar banca să fie preluată de fondul public Atlante, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

Astăzi (22 iunie 2016) este ultima zi în care se desfășoară oferta de subscriere de acțiuni la Veneto Banca pentru acționarii băncii, în timp ce perioada de subscriere pentru investitorii instituționali se întinde până în 24 iunie, dar potrivit surselor și aceasta din urma va genera o cerere foarte slabă, scrie profit.ro cu referire la Reuters.

Potrivit legislației italiene cu privire la listarea acțiunilor, investitorii trebuiau să subscrie acțiuni în valoare de cel puțin 250 milioane de euro pentru ca banca să primească autorizația să continue IPO-ul.

În ipoteza în care banca nu va reuşi să atragă capital, fondul Atlante va acţiona ca investitor de ultimă instanţă. Autorităţile din Italia şi mai multe companii financiare au convenit în primăvara acestui an înfiinţarea fondului Atlante de circa 5 miliarde euro pentru susţinerea băncilor care au probleme să atragă capital de pe pieţele private şi pentru a le ajuta să scape de creditele neperformante, scrie Ziarul Financiar.

Veneto Banca își desfășoară activitatea în Republica Moldova prin intermediul Eximbank Gruppo Veneto Banca, instituție financiară pe care a cumpărat-o integral în 2006.

Sursa: profit.ro

Noutăți similare