Azi: € 19,5379 lei 0,0046 $ 17,4407 lei 0,0573

Lecţiile de educaţie financiară la MAIB – o investiţie valoroasă şi pe termen lung

Lecţiile de educaţie financiară la MAIB – o investiţie valoroasă şi pe termen lung Sursa foto: maib.md

Mari cât gâgâlicii, preadolescenţi şi adolescenţi bine formaţi şi curioşi să le afle pe toate, elevi din mai multe grădiniţe, şcoli şi licee continuă să vină la Centrul “MAIB Studio Avanti” al Moldova Agroindbank pentru lecţii mai neobişnuite de educaţie financiară.

Iar lecţiile ţinute în incinta băncii sunt o adevărată bucurie pentru elevii dornici să-i descoasă pe trainerii MAIB de informaţii despre bani, produse bancare şi cât mai multe curiozităţi financiare.

Vizita elevilor începe, de obicei, cu un tur prin sucursală – săli de creditare, ghişee, terminale de autoservire etc., iar până a ajunge în sala de curs aceştia trec neapărat şi prin biroul directorului – unii vor să testeze de pe acum fotoliul şi să trăiască senzaţia de a se simţi şefi, alţii - preferă să facă o poză cu şeful sucursalei, să-i strângă mâna şi nu arareori câte un pici insistă să-i spună la ureche că atunci când va creşte mare va fi director la MAIB.

În sala de curs a “Avanti” rămâne loc pentru informaţii despre rolul şi funcţiile unei bănci, rolul banilor în viaţa noastră, valutele cu care se operează, exemple de administrare judicioasă a bugetului personal sau sfaturi de monitorizare a cheltuielilor. Trainerii povestesc, elevii notează sau intră până în pânzele albe insistând să afle “de ce?”, pentru ce?”, “cum?”, “de unde?” sau “vreau şi eu!”.

Pe 31 octombrie se sărbătoreşte Ziua mondială a economisirii.

Echipa Moldova Agroindbank îndeamnă copiii şi tinerii să investească timp în educaţie, inclusiv în educaţia financiară, iar pentru experienţe memorabile îi invită să se înscrie la lecţiile ţinute în cadrul Centrului “MAIB Studio Avanti” al MAIB.

Investim în educaţie! Puterea stă în noi!

Sursa: maib.md

Noutăți similare