Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Inovații made in Maldive - card bancar integrat cu buletin, pașaport, permis de conducere și asigurare medicală

Inovații made in Maldive - card bancar integrat cu buletin, pașaport, permis de conducere și asigurare medicală Sursa foto: PRNewsfoto / DERMALOG Identification Systems

Insulele Maldive sunt renumite pentru plajele sale și minunatele hoteluri amplasate pe multe insule. Acum Maldive devine un loc și pentru inovații. Autoritățile au introdus un ID card (pașaport) inovativ – poate fi folosit pentru plăți, servește ca și un buletin, permis de conducere, card de sănătate și de asigurare. De asemenea este utilizat în calitate de pașaport pentru călătorii. Acest card a fost dezvoltat de către autoritățile din Maldive (Maldives Immigration) în colaborare cu compania germană Dermalog, scrie publicația online prnewswire.com.

Cetățenii din Maldive nu mai trebuie să poarte cu ei foarte multe carduri. Celebrele insule devin țara unde un singur card servește pentru tot ce ai nevoie.

Astăzi majoritatea cardurilor bancare au o durată de viață de 3-4 ani. Cardul nou din Maldive este primul card bancar confecționat din polycarbonat și poate avea o durată de viață de pînă la 10 ani. De asemenea are o combinație unică numită dual interface chip pentru plăți obișnuite și contactless. Noul card este certificat de către Bank of Maldives și de MasterCard, fapt care permite să fie folosit oriunde în lume la fel ca și oricare alt card MasterCard.

Acest card poate fi utilizat la oricare punct de frontieră al țării, deci este folosit ca un pașaport obișnuit. De asemenea cardul inovativ din Maldive poate fi utilizat în calitate de permis de conducere, card de sănătate sau de asigurare.

Acest card conține și 10 amprente digitale pentru verificări de siguranță.

Autoritățile din Maldive declară că ușile sunt deschise pentru oricare alte departamente guvernamentale sau companii private, care ar putea folosi noul card pe viitor.

Sursa: prnewswire / bancamea.md

Noutăți similare

Decembrie de poveste cu maib și Mastercard

În decembrie, maib și Mastercard te invită să îmbrățișezi feeria sărbătorilor și îți promit o lună de poveste, cu o mulțime de surprize, ca să te bucuri din plin ...