Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Înainte de referendum Banca Angliei a injectat în piață suplimentar 2,46 miliarde de lire sterline

Înainte de referendum Banca Angliei a injectat în piață suplimentar 2,46 miliarde de lire sterline Sursa foto: Liv Widell / Sveriges Radio

Creditorii britanici au accesat de la Banca Angliei numerar suplimentar în valoare de 2,46 miliarde de lire sterline (3,47 miliarde de dolari), pentru a se asigura că fac faţă volatilităţii de pe pieţe în eventualitatea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), scrie capital.ro cu referire la Reuters şi MarketWatch.

Operaţiunile REPO - tranzacţii reversibile destinate injectării de lichiditate, în cadrul cărora Banca Angliei cumpără de la instituţiile de creditare active eligibile pentru tranzacţionare, cu angajamentul acestora de a răscumpăra activele respective la o dată ulterioară şi la un preţ stabilit la data tranzacţiei - au loc în fiecare lună. Dar în iunie Banca Angliei desfăşoară 3 operaţiuni REPO suplimentare, 2 înaintea referendumului şi una după.

Următoarea operaţiune REPO este programată marţea viitoare, cu două zile înainte de votul din 23 iunie, şi a treia în 28 iunie.

Luna trecută, Banca Angliei a avertizat că o ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană va afecta economia şi va accelera inflaţia.

Britanicii se vor pronunţa pe 23 iunie, într-un referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale ţării în ultimele decenii.

Brexitul "ar putea duce la la încetinirea creşterii economice şi accelerarea inflaţiei. Lira sterlină se va deprecia şi mai mult, va urma o perioadă prelungită de incertitudini, vor fi afectate intrările de capital, costurile de împrumut, vor creşte costurile de finanţare ale băncilor şi va fi ameninţată stabilitatea financiară a ţării", avertizează Banca Angliei.

Sursa: capital.ro

Noutăți similare