Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

(foto) Serghei Cebotari a fost decorat pentru construirea punţilor de parteneriat între mediul de afaceri şi comunitatea ştiinţifică

(foto) Serghei Cebotari a fost decorat pentru construirea punţilor de parteneriat între mediul de afaceri şi comunitatea ştiinţifică Sursa foto: maib.md

Preşedintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari, a fost decorat cu medalia Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), care a fost emisă într-o ediție limitată cu ocazia exclusivă – celebrarea a 70 de ani de la crearea primelor institute de cercetări ştiinţifice din ţară. AŞM a organizat miercuri o ceremonie oficială, la care au participat administraţia Academiei de Științe şi oaspeți de onoare, inclusiv laureaţii prestigiosului premiu al instituției. Printre oaspeți a fost prezent Președintele Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari.

Potrivit președintelui AŞM, Gheorghe Duca, medalia a fost conferită lui Serghei Cebotari pentru contribuția sa la "construirea punților între comunitatea științifică și mediul de afaceri din Moldova."

„Suntem extrem de recunoscători pentru contribuția semnificativă a Moldova Agroindbank și cea personală a Președintelui Comitetului de Conducere, Serghei Cebotari, în organizarea evenimentului care a avut loc recent, cu ocazia celei de-a 55-a aniversare a Academiei de Științe a Moldovei şi celei de-a 70-a aniversare de la crearea primelor institute de cercetări ştiinţifice din ţară. Aceste premii sunt acordate unui cerc restrâns de oameni, care au fost aleși reieşind din contribuția lor la dezvoltarea comunității științifice, precum și construirea punților de parteneriat între oamenii de știință și mediul de afaceri din ţară”, a spus Gheorghe Duca.

Președintele MAIB, la rândul său, a mulțumit conducerii Academiei de Științe pentru un premiu atât de important și prestigios.

"În primul rând, aș dori încă o dată să felicit întreaga comunitate științifică cu ocazia evenimentelor semnificative și să le mulțumesc oamenilor de știință pentru muncă, pentru contribuția lor la dezvoltarea științei și promovarea imaginei Republicii Moldova în străinătate, pentru aportul adus la dezvoltarea social-economică a țării", a spus Serghei Cebotari.

Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute, cu suportul BC „Moldova Agroindbank” SA, au avut loc manifestări de amploare dedicate celei de-a 55-a aniversări a Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi celei de-a 70-a aniversări de la crearea primelor institute de cercetări ştiinţifice din ţară. Ziua Academiei de Ştiinţe a Moldovei a întrunit înalţi oficiali de stat, administraţia AŞM, distinşi cercetători, savanţi şi academicieni, reprezentanţi ai conducerii BC „Moldova Agroindbank” SA. În cadrul ceremoniei oficiale, MAIB a înmînat academicianului Ion Tighineanu Premiul AŞM „Dumitru Ghiţu”, iar tînărul savant Ianoş Coreţchi, doctor în ştiinţe medicale, a primit din partea băncii Diploma pentru realizări în domeniul asigurării sănătăţii. Premiul a fost însoţit de o monedă comemorativă de argint, din tezaurul Moldova Agroindbank. Moneda „A. Lupan – 100 de ani de la naştere” din seria „Personalităţi” a fost emisă în 2012 şi este dedicată lui Andrei Lupan - poet, dramaturg, eseist, publicist şi om de stat din Republica Moldova, membru titular al Academiei de Ştiinţe a RSS Moldoveneşti, numele căruia îi poartă astăzi Biblioteca Ştiinţifică Centrală AŞM.

Susţinerea programelor de cercetare și de învățământ face parte din politica de responsabilitate socială a Moldova Agroindbank. Pe lîngă finanțarea acestor programe, banca aduce o contribuție directă la construirea societății bazate pe cunoştinţe, prin lansarea pe piaţă a produselor și serviciilor bancare inovative şi înalt tehnologizate.

Sursa: maib.md

Noutăți similare