Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Elvețienii de la UBS introduc dobânda negativă la depozite: -0,6% pentru conturile mai mari de 1.000.000 euro

Elvețienii de la UBS introduc dobânda negativă la depozite: -0,6% pentru conturile mai mari de 1.000.000 euro Sursa foto: forbes.com

UBS, cea mai mare companie de administrare a averilor din lume, va impune clienților un comision de 0,6% pentru conturile în valoare de peste 1 milion de euro, alăturându-se altor instituții financiare care transferă clienților impactul dobânzilor negative din zona euro, scrie profit.ro cu referire la Bloomberg.

Clienții băncii elvețiene au fost informați despre introducerea comisionului prin intermediul unei scrisori obținute de Bloomberg, iar UBS a confirmat informația.

”Comisionul reflectă costurile provocate de dobânzile extraordinar de scăzute din zona euro și reglementările tot mai multe referitoare la lichidități”, explică scrisoarea UBS.

Clienții care nu vor accepta condițiile vor trebui să informeze UBS și să își închidă conturile până la sfârșitul lunii aprilie.

Banca Centrală Europeană (BCE) încearcă să susțină economia zonei euro prin taxarea băncilor care își păstrează banii în conturi overnight la BCE, în loc să îi împrumute sau să îi investească, și prin achiziția de obligațiuni, pentru a reduce costurile de împrumut ale companiilor.

Unele bănci au început din 2014 să impună comisioane clienților pentru depozitele mari în euro, transferând în acest fel asupra lor comisioanele impuse de BCE, în loc să le plătească dobânzi.

UBS transferase deja dobânzile negative celor mai bogați clienți și unora dintre clienții instituționali din Elveția, unde banca centrală a menținut recent dobânda la depozitele la vedere la -0,75%, pentru a reduce presiunile de apreciere a francului elvețian.

Noul comision introdus de UBS va fi calculat și perceput zilnic și va aplicat pe suma cumulată din conturile multiple ale unui singur client.

Sursa: profit.ro

Noutăți similare