Deutsche Bank şi Commerzbank renunță oficial la ideea unei fuziuni

Deutsche Bank şi Commerzbank renunță oficial la ideea unei fuziuni Sursa foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Primele două bănci germane, Deutsche Bank şi Commerzbank, au anunţat oficial că au pus capăt discuţiilor demarate la mijlocul lunii trecute în vederea unei fuziuni care ar fi dat naştere unui gigant bancar german, scrie bursa.ro cu referire la Reuters şi AFP.

Anunţul a provocat un declin de 2,2% al titlurilor Commerzbank, în timp ce acţiunile Deutsche Bank au înregistrat un avans de 4,4%.

Dacă ar fi fuzionat, Deutsche Bank şi Commerzbank ar fi format un gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 de miliarde euro.

Împreună, entitatea ar fi controlat 20% din piaţa de retail banking din Germania şi un efectiv de 140.000 de angajaţi la nivel mondial.

"După o analiză atentă, am ajuns la concluzia că această tranzacţie nu ar fi creat suficiente beneficii pentru a justifica riscurile de execuţie suplimentare, costurile de restructurare şi cerinţele de capital asociate cu o astfel de integrare de amploare", au anunţat cele 2 bănci într-un comunicat de presă comun.

Autorităţile de la Berlin sperau că această fuziune va da naştere unui "campion naţional" în domeniul bancar, capabil să ofere finanţare pentru economia germană dependentă de export, renumită în special pentru producţia de automobile şi utilaje.

"Industria germană, activă la nivel mondial, are nevoie de instituţii de credit competitive", a reafirmat, astăzi, ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare

UniCredit nu planifică să fuzioneze cu Societe Generale

UniCredit se concentrează în întregime pe dezvoltarea organică, a afirmat recent directorul general al băncii italiene Jean-Pierre Mustier, dezminţind speculaţiile de pe pieţe privind o posibilă fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale ...