Deutsche Bank închide 188 sucursale și pariază 750 milioane de euro pe oferta digitală

Deutsche Bank închide 188 sucursale și pariază 750 milioane de euro pe oferta digitală Sursa foto: wsj.com / Bloomberg News

Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar german, a anunţat că îşi va închide 188 dintre cele 723 de sucursale din Germania, motivându-şi decizia printr-un program de austeritate şi modificarea preferinţelor clienţilor spre online banking, informează economica.net cu referire la DPA.

Cel mai afectat va fi landul Renania de Nord - Westphalia, cel mai populat land german, unde, pe parcursul anului 2017, ar urma să fie închise 51 de sucursale Deutsche Bank.

Alte 43 de sucursale sunt programate să se închidă la Berlin, dintre care 26 sunt sucursale Berliner Bank, filială a Deutsche Bank. Nici măcar Frankfurt, unde se află sediul Deutsche Bank, nu va fi scutit, urmând ca 5 sucursale să fie închise.

Directorul Deutsche Bank pentru persoane fizice, Christian Sewing, a precizat că decizia se datorează faptului că din ce în ce mai mulţi clienţi se îndreaptă spre online banking. Potrivit lui Christian Sewing, banca germană va investi 750 de milioane de euro în oferta sa digitală, până în 2020.

În luna iunie, Deutsche Bank şi-a anunţat intenţia de a renunţa la 3.000 de locuri de muncă în Germania, dintre care 2.500 urmau să vizeze diviziile de clienţi persoane fizice şi comerciali. De asemenea, banca germană s-a retras de pe zece pieţe străine după ce, în 2015, a înregistrat pierderi record de 6,8 miliarde de euro.

Sursa: economica.net

Noutăți similare