Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Daniele Nouy: “Nivelul ridicat al creditelor neperformante rămâne o vulnerabilitate cheie a sistemului bancar cipriot”

Daniele Nouy: “Nivelul ridicat al creditelor neperformante rămâne o vulnerabilitate cheie a sistemului bancar cipriot” Sursa foto: eleconomista.es

Băncile din Cipru trebuie să recurgă la "eforturi suplimentare şi persistente" pentru a-şi rezolva problemele legate de creditele neperformante (NPL), a declarat preşedintele agenţiei de supervizare bancară (SSM) din cadrul Băncii Centrale Europene, Daniele Nouy, scrie bursa.ro cu referire la Reuters.

"Cu toate că s-au înregistrat unele progrese în reducerea NPL, nivelul lor foarte ridicat rămâne o vulnerabilitate cheie a economiei cipriote şi a sistemului bancar, afectând capacitatea instituţiilor financiare de a-şi desfăşura funcţia lor de intermediar al creditării. Prin urmare, este esenţială reducerea creditelor neperformante", a afirmat Nouy, într-un interviu acordat agenţiei de presă Cyprus News Agency (CNA).

Creditele neperformante reprezintă peste 40% din totalul împrumuturilor în sectorul bancar din Cipru. Pentru rezolvarea problemei NPL, BCE a adoptat un cadru riguros pentru toate băncile pe care le supervizează, a explicat Daniele Nouy (foto).

În primul trimestru al acestui an, băncile din zona euro aveau suficiente provizioane pentru a acoperi 45% din expunerea lor pe credite neperformante.

Băncile din Italia, Grecia şi Cipru au cele mai ridicate volume de credite neperformante. Datele oficiale arată că, la finele primului trimestru, băncile din Italia aveau credite neperformante în valoare de 263 miliarde de euro, cu un grad de acoperire de 48,5%, în timp ce în Grecia existau credite în valoare de 101,8 miliarde euro, jumătate din totalul împrumuturilor fiind considerate neperformante, la jumătatea acestui an.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare