Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Comunicat de presă al FinComBank în legătură cu decizia recentă a BNM

Comunicat de presă al FinComBank în legătură cu decizia recentă a BNM Sursa foto: fincombank.com

FinComBank a luat act despre sancțiunea aplicată de către Banca Națională a Moldovei (BNM) unui acționar al băncii.

Conform informației publice, sancțiunea a fost aplicată pentru nerespectarea cerințelor Legii instituțiilor financiare privind prezentarea informațiilor și documentelor solicitate de Banca Națională în scopul supravegherii și evaluării calității acționarilor băncii.

În conformitate cu cerințele Legii privind protecția datelor cu caracter personal și Legii privind societățile pe acțiuni, ”FinComBank” SA nu este în drept să divulge datele personale ale acționarului vizat fără acordul lui.

Suplimentar, FinComBank atrage atenția că aplicarea sancțiunii asupra unui acționar, nu a influențat activitatea sau bunul mers al băncii.

Politica de activitate și dezvoltare a FinComBank este orientată spre identificarea și aplicarea soluțiilor financiar-bancare eficiente pentru clienții săi, iar autoritatea de reglementare oferă drept exemplu FinComBank S.A. atunci când vorbeşte despre retail. Mai mult, în ratingul realizat de Agenția de Rating și Estimare Estimator-VM SRL privind eficiența bancară pentru primele 7 luni ale anului, FinComBank se clasează printre primele șase bănci, din cele 11 bănci incluse.

Despre FinComBank

FinComBank a fost înfiinţată în anul 1993. Rețeaua subdiviziunilor FinComBank este în plină dezvoltare şi numără 100 de filiale şi agenţi pe întregul teritoriul țării. Printre clienţii FinComBank se numără persoane fizice, businessul micro, mic şi mijlociu, la fel şi întreprinderile mari, care reprezintă diferite sectoare ale economiei ţării. Pe parcursul mai multor ani banca are o colaborare de succes cu Banca Mondială, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (European Fund for Southeast Europe), Corporaţia pentru investiţii străine private (Overseas Private Investment Corporation (OPIC), FinComBank este membru al Proiectul de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltarea Businessului Agricol (IFAD), al Proiectului de Investiţii şi Servicii Rurale (RISP), precum şi al Proiectului de Ameliorare a Competitivităţii, faza I şi II (PACI, PACII).

Sursa: fincombank.com

Noutăți similare