Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

Clasamentul eficienței bancare pentru trimestrul I (2017) – MAIB, Moldindconbank și Mobiasbancă în top 3

Clasamentul eficienței bancare pentru trimestrul I (2017) – MAIB, Moldindconbank și Mobiasbancă în top 3 Sursa foto: evm.md

Prima poziție în cadrul clasamentului eficienței bancare elaborat pentru trimestrul I al anului curent (2017) de către Agenția de Rating și Estimare Estimator-VM SRL, o deține Moldova Agroindbank, păstrându-și poziția ocupată și în clasamentul pentru anul anterior (2016).

Locul 2 este ocupat de către Moldindconbank care a reușit să revină pe poziția secundă, după ce a finisat anul 2016 pe locul 3 în clasamentul eficienței bancare. Mobiasbancă - Groupe Societe Generale se situează pe poziția a 3-a, iar locul 4 îi revine Victoriabank.

Clasamentul eficienței băncilor comerciale din Republica Moldova este elaborat în baza datelor financiare dezvăluite public pentru trimestrul I 2017. Metodologia aplicată la elaborarea acestui top este fixată pe 5 indicatori de eficiență (venituri totale, venit net, ROE, ROS și rotația activelor).

La capitolul venituri totale, venit net și cel mai bun indice a profitabilității operaționale (ROS) performera este MAIB.

Mobiasbancă a înregistrat în primul trimestru cel mai bun indice a rentabilității financiare (ROE).

Cea mai rapidă rotaţie a activelor în primele 3 luni ale anului curent se atestă la EuroCreditBank.

Vedeți în continuare clasamentul eficienței bancare elaborat de către Agenția de Rating și Estimare Estimator-VM.

Sursa: evm.md

Noutăți similare