Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

Cele mai profitabile depozite bancare la termen în euro (mai 2016)

Cele mai profitabile depozite bancare la termen în euro (mai 2016) Sursa foto: 1zoom.net

Vă prezentăm cele mai atractive oferte ale băncilor comerciale din Republica Moldova pentru depozitele la termen (6, 12 și 24 luni) în euro (EUR), în vigoare la 11 mai 2016. În acest clasament nu au fost luate în calcul depozitele destinate unor categorii aparte de clienți (copii, pensionari sau migranți).

Top depozite 6 luni

2% - rata dobânzii oferită de Moldova Agroindbank (depozitul Clasic), Moldindconbank (depozitul Maestro) și Victoriabank (depozitul Primăvara 2016). Depuneri suplimentare la cont permite Moldindconbank (în primele 3 luni) și Victoriabank (cu excepția ultimelor 2 luni). Retrageri parțiale înainte de termen nu permite nici o ofertă enumerată anterior. Rata dobânzii fixă (primele 3 luni) - la ofertele Maestro și Primăvară 2016. Capitalizarea dobânzii este posibilă la depozitul oferit de Victoriabank.

1,75% - dobândă accesibilă la Eximbank (depozitele Valutario și Campagna) și Moldova Agroindbank (depozitul Clasic+). Depuneri suplimentare la cont permite oferta MAIB. Retrageri înainte de termen sunt posibile în cazul produsului Clasic+ și Valutario (în a 2-a jumătate a termenului depozitului, lunar maxim 20% din soldul de la sfârșitul lunii precedente). Rata dobânzii fixă – în cazul depozitului Campagna. Sold minim: 200 EUR (Valutario), 500 EUR (Campagna) și 10.000 EUR (Clasic+).

1,5% - rata dobânzii oferită de multiple bănci: Comerțbank (depozitele Barocco și Renaissance), Eximbank GVB (depozitul Stabil), Moldova Agroindbank (depozitul Clasic+) și Victoriabank (Depozit la card multifuncțional). Depuneri suplimentare se permit în cazul MAIB (primele 90 de zile), Renaissance de la Comerțbank (nelimitat cu excepția ultimei luni) și Victoriabank (nelimitat). Retrageri parțiale de mijloace bănești sunt posibile doar în cazul ofertei Stabil, în a doua jumătate a termenului, lunar maximum 20% din soldul depozitului de la sfârșitul lunii precedente. Sold minim: 100 EUR (Comerțbank), 200 EUR (Eximbank), 300 EUR (Victoriabank) și 500 EUR (MAIB).

Top depozite 12 luni

3% - dobândă oferită de depozitul Maestro (Moldindconbank). Se permit depuneri suplimentare în cont în primele 3 luni. Retrageri parțiale nu se permit. Sold minim – 100 EUR. Rata dobânzii - fixă în primele 3 luni.

2,75% - rata dobânzii anuală oferită de către Comerțbank (depozitele Gotic și Barocco) și Victoriabank (Primăvara 2016). Depuneri suplimentare și retrageri parțiale (după 6 luni, lunar maxim 20% de la soldul sfârșitul lunii precedente). Rata dobânzii fixă poate fi obținută la depozitul Gotic și Primăvara 2016 (primele 3 luni). Sold minim: 100 EUR pentru toate cele 3 oferte.

2,5% - dobândă accesibilă la Moldova Agroindbank prin intermediul depozitului Clasic și la Eximbank GVB prin depozitul Valutario. Nici un depozit nu permite depuneri suplimentare de bani în cont. Retrageri parțiale sunt posibile în cazul Valutario – în a 2-a jumătate a termenului, lunar maxim 20% de la soldul sfârșitul lunii precedente. Suma minimă de constituire – 100 EUR (MAIB) și 200 EUR (Eximbank).

Top depozite 24 luni

3,75% - dobânda anuală oferită de către Moldindconbank, depozitul Maestro. Depuneri suplimentare se permit în primele 3 luni, retrageri – nu sunt posibile. Rata dobânzii – fixă (primele 3 luni). Sold minim – 100 EUR.

3,5% - rata dobânzii oferită de către Moldova Agroindbank (depozitul Clasic) și Primăvara 2016 (Victoriabank). Depuneri suplimentare (cu excepția ultimelor 2 luni) și retrageri (după 6 luni, lunar maxim 20% de la soldul de la sfârșitul lunii precedente) se permit în cazul Victoriabank. Rata dobânzii fixă (primele 3 luni) la depozitul Primăvara 2016. Sold minim: 100 EUR la ambele depozite.

3,25% - dobânda anuală oferită de către depozitele Barocco (Comerțbank) și Standard (EuroCreditBank). Depuneri și retrageri de mijloace bănești se permit la produsul oferit de EuroCreditBank. Sold minim: 100 EUR pentru Comerțbank și 200 EUR pentru EuroCreditBank.

Toate ofertele băncilor comerciale privind depozitele la termen le puteți vizualiza în pagina Depozite, unde puteți efectua căutări în dependență de valută, termenul plasării mijloacelor bănești, bancă comercială și alte opțiuni.

Sursa: bancamea.md

Noutăți similare