Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

BNM a identificat câștigătorii concursului privind elaborarea conceptului monedelor de 1 și 2 lei

BNM a identificat câștigătorii concursului privind elaborarea conceptului monedelor de 1 și 2 lei Sursa foto: bnm.md

Despre acest fapt a anunțat viceguvernatoul Băncii Naționale a Moldovei (BNM,) dl Ion Sturzu, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 09 august 2017.

Viceguvernatorul BNM a menționat participarea activă a cetățenilor la aceste consultări ce au avut loc în perioada 26 iunie – 04 august 2017.

În total au fost circa 33 de participanți care au prezentat peste 80 de concepte de design pentru ambele monede. Conform dlui Sturzu (foto), propunerile parvenite sunt foarte originale și cuprind diverse tematici – personalități, monumente istorice, tradiții populare, cultură și artă etc.

În urma analizei minuțioase, o comisie special creată a identificat câștigătorii – 3 câștigători pentru moneda de 1 leu și alți 3 pentru moneda de 2 lei.

Numele câștigătorilor și conceptele alese nu pot fi divulgate acum din motive legale. Mai exact, vom afla designul monedelor doar după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei cu privire la punerea în circulație a monedelor de 1 și 2 lei. Viceguvernatorul BNM a menționat că acest fapt poate dura câteva luni de zile.

Conceptele alese de BNM vor fi surse de inspirație pentru designerul ce urmează să stabilească exact cum vor arăta monedele.

În continuare BNM va stabili parametrii tehnici ai monedelor, va anunța un concurs pentru angajarea designerului și va stabilii o licitație pentru alegerea producătorului monedelor.

Conferința video poate fi urmărită pe privesc.eu.

Sursa: privesc.eu / bancamea.md

Noutăți similare