Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

11 persoane au aplicat pentru funcția de Membru al Consiliului de Supraveghere al BNM

11 persoane au aplicat pentru funcția de Membru al Consiliului de Supraveghere al BNM Sursa foto: healthcareitleaders.com

Comisia Economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii Moldova a publicat lista candidaților care au depus actele pentru a participa la concursul de selectare a membrilor Consiliului de Supraveghere a Băncii Naționale a Moldovei.

Astfel, conform listei publicate de comisie, candidații sunt:

1. Vadim Enicov – licențiat în drept, master în economie, director compania de consultanță “LeagalConsult”;

2. Victor Sula – doctor în economie, vicedirector partea economică la AirMoldova;

3. Sergiu Iachim – licențiat în economie, master business și administrare, consultant Credit-Agricole Luxembourg;

4. Alexandru Pelin – jurist, șef direcție juridică la BC EuroCreditBank SA;

5. Dumitru Ursu – Președintele Ligii Bancherilor din Moldova;

6. Valeriu Chițan – membru al Curții de Conturi;

7. Roman Chirca – directorul Institutului de Market și Economie, director al Agenției de Inovație și Transfer Tehnologic (Moldova);

8. Valeriu Iașan – manager financiar Unitatea de Implementare a Creditului de Asistență acordat de către Guvernul Poloniei;

9. Sveatoslav Mihalache – doctor în economie, lector Academia de Administrare Publică;

10. Igor Balan – doctor în științe economice, șef catedră Finanțe, Bănci și Contabilitate (ULIM);

11. Alexandru Savva – master în drept economic, consultant juridic, Corporația Financiară Internațională – Banca Mondială, consultant în domeniul pieței financiare la PNUD Moldova.

Aplicațiile au fost depuse în perioada 06-27 iunie 2016. Timp de 3 zile comisia va verifica dosarele candidaților și va solicita completarea acestora în caz de necesitate.

Valeriu Chițan și Sergiu Iachim au fost printre candidații care au depus actele și la cel de-al doilea concurs pentru selectarea funcției de Guvernator al BNM, concurs în urma căruia a fost ales Sergiu Cioclea. Dumitru Ursu și Sergiu Iachim au depus actele la primul concurs pentru funcția de Guvernator BNM ce a avut loc în luna octombrie a anului precedent. Atunci comisia nu a înaintat nici o candidatură la funcția respectivă.

Comisia economie, buget și finanțe va selecta 4 candidați la funcția de membri ai Consiliului de supraveghere a Băncii Naționale a Moldovei, care, conform legislației, nu sunt salariaţi ai BNM.

Vedeți în continuare decizia comisiei Economie, buget și finanțe.

Sursa: parlament.md / bancamea.md

Noutăți similare